Impozitul pentru IMM -uri scade de la 1 iulie 2013

Impozitul forfetar aduce vesti bune pentru IMM-uri deoarece acestea ar urma sa plateasca mult mai putin in ce priveste obligatiile catre stat.

Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, e de parere ca aplicarea impozitului forfetar este o masura buna pentru cei corecti si ca asociatiile profesionale au apreciat ca operatorii vor plati in unele cazuri si de trei ori mai putin.

De notat ca impozitul in suma fixa nu va fi aplicat in domeniul taximetriei si ca, potrivit autoritatilor, impozitul forfetar se va introduce pentru categoriile de servicii la care cheltuiala administrativa pentru plata impozitului pe profit este mare atat pentru intreprinzator, cat si pentru stat.

Sumele de plata nu vor fi egale pentru toate serviciile si se va tine cont de indicatori precum capacitatea locatiei, calitatea amplasamentului, tarifele medii adecvate locatiei.

Potrivit autoritatilor, impozitul forfetar va fi introdus pentru simplificarea administrativa la intreprinzator si la institutiile de control ale statului, pentru evidentierea veniturilor in mod corect si pentru realizarea de profit in vederea repartizarii pentru dezvoltare sau dividende, de catre intreprinzatori. Acestia vor plati suma fixata, indiferent de cat profit vor realiza.

Sursa: Agerpres